Assalammualaikum & Salam Sejahtera.
Menu mudah untuk sarapan, minum petang ataupun kudapan malam bila lapar. Resipi ni saya dapat dari youtube Sheila Rusly.
Anda boleh cuba nanti.Bahan:
5-6 keping roti putih dibelah dua
1 tin kecil sardin
3 biji telur
1 biji bawang besar didadu
2 ulas bawang putih didadu
1/2 biji jus limau nipis
1/2 sudu kecil garam
Sedikit minyak untuk memasak
Penyediaan:
1. Dalam satu mangkuk, masukkan sardin, telur, bawang putih, bawang besar, jus limau nipis & garam. Pecahkan ikan sardin & kocok campuran ini semua. Ketepikan.
2. Sediakan kuali leper. Panaskan sedikit minyak di atasnya. Kemudian, masukkan roti dalam adunan sardin & salutnya depan belakang. Letak perlahan-lahan atas kuali. Buat sekali lagi untuk 3 keping roti atau muat-muat saiz kuali. Setelah bawah roti garing, terbalikkan. Masak sebelah lagi. Setelah garing, angkat & letakkan atas piring. Susun roti dalam pinggan bila sedikit sejuk. Siap.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan