Assalammulaikum & Salam Sejahtera.
Tengah godek2 resipi IGrian, tetiba teringin nak try resipi ni. Kecur air liur menengoknya.
Tq @daddyisthechef untuk resipi ni. Reinvent ikut citarasa tekak kami.
Bahan:
2 genggam pucuk paku (ambil bahagian lembut), celur & tapis
1/2 biji kelapa parut putih, disangai
1 batang kecil bunga kantan dihiris
1 biji bawang besar didadu
5 Sudu sambal tempoyak
Penyediaan:
1. Dalam mangkuk besar, campurkan pucuk paku, kelapa parut, bunga kantan & bawang besar. Gaul mesra.
2. Kemudian, masukkan sambal tempoyak. Gaul hingga mesra tapi jangan beria-ia sangat. Mesra-mesra gitu-gitu aje. Masukkan dalam pinggan hidangan. Siap.
1. Dalam mangkuk besar, campurkan pucuk paku, kelapa parut, bunga kantan & bawang besar. Gaul mesra.
2. Kemudian, masukkan sambal tempoyak. Gaul hingga mesra tapi jangan beria-ia sangat. Mesra-mesra gitu-gitu aje. Masukkan dalam pinggan hidangan. Siap.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan