Assalammualaikum & Salam Sejahtera.
Dah lama tak buat keledek goreng.
Dek kerana ada lebihan keledek yang ayah mertua beli, saya pun dapat idea untuk menggoreng. Kot le tunggu kalau rajin masak, alamatnya memang tak goreng lah. Gagahkanlah diri ini :)
Anyway, saya guna teknik yang dikongsikan Chef Guy dalam food network untuk saduran rempah spicy tu.
Bahan-bahan:
3-4 ketul keledek merah
1/2 sudu kecil garam
1 sudu kecil lada hitam
1 sudu kecil serbuk bawang putih
1 sudu kecil paprika
Minyak untuk menggoreng
Penyediaan:
1. Potong keledek memanjang. Basuh, tos & goreng. Bila dah masak, angkat dan toskan minyak di atas kitchen tissue.
2. Bahan-bahan rempah tadi dicampur dalam satu pinggan dan gaul mesra. Masukkan keledek ke dalam bahan rempah dan gaulnya sehingga mesra. Siap.
Happy Cooking
Tiada ulasan:
Catat Ulasan