Assalammualaikum & Salam Sejahtera.
Lamanya tak update blog. Busy sikit dengan kehidupan sepanjang PKPB ni. Buatlah kerja apa yang patut untuk menceriakan diri, meneruskan hidup & belajar ilmu :)
Kali ni saya kongsikan resipi jagung panggang pedas berempah. Kudapan mudah & menyihatkan.Selalu kita makan jagung bakar atau panggang salut dengan mentega aje. Kali ni, kita try pedas pula. Resipi dari @melissadarabian dari Food Network.
Bahan:
3 tongkol jagung
2 sudu besar mentega suhu bilik
1/2 sudu kecil paprika
1/2 sudu kecil chili flakes
Secubit garam
1/4 sudu lada hitam
Kertas aluminium
Penyediaan:
1. Panaskan kuali panggang dengan api sederhana.
2. Gaulkan semua bahan dengan mentega. Sapu bahan tadi pada jagung. Salut keseluruhannya. Kemudian, balut dengan kertas aluminium.
3. Panggang jagung atas kuali. Putarkan sekali sekala dalam 20-25 minit. Tutup api & buka plastik aluminium perlahan. Siap untuk dihidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan