Firman Allah: (لقد كان لكم في رسول الله أسوة حسنة) (maksudnya: Sesungguhnya bagi kamu pada Rasulullah itu contoh yang baik).
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENGASIHANI

Ahad, 28 Februari 2010

Seminar Stormreaders Network


Semalam, saya dan suami ke Hotel Vistana. Join seminar Stormreaders bersama Irfan Khairi (IK). Kami berdua dalam perancangan untuk melibatkan diri pula dalam bidang MLM secara islamik. Dan Alhamdulillah, dengan rahmatNya dia telah tunjukkan jalan. Ini kerana aktiviti MLM ini dipantau oleh dua orang penasihat syariah iaitu Ustaz Zaharuddin Abdul Rahman dan juga Ustaz Zahazan Mohamed.

Stormreaders Network ni exactly sebuah anak syarikat Telaga Biru Sdn Bhd yang mana banyak menerbitkan buku-buku, CD dan VCD berteraskan agama (terutamanya majalah Solusi yang saya minat). Antara ikon-ikon yang menulis untuk Telaga Biru ni adalah seperti Ustaz Ismail Kamus, Dr. Fadzilah Kamsah, Ustazah Siti Norbayah, Dr. Irfan Khairi dan Ustaz Zahazan. Apa yang menariknya lagi kata untuk kami terlibat dalam Stormreaders ini ialah seruan Nabi Muhammad S.A.W. iaitu "Sampaikan dariku walaupun sepotong ayat" diriwayatkan oleh al-Bukhari.

Saya kalau nak cerita panjang pasal Stormreaders ni memang tak cukup blog. Kalau nak lebih info, pi ke web stormreaders.com. Nak lagi best, mai ler jadi downline saya. Ada banyak tips boleh dikongsikan bersama (lagi2 kami berdua bawah downline Irfan Khairi. Hehehe... Sempat lagi promote tuh...). Tapi apa yang paling penting sekali ialah perkongsian dan penyebaran ilmu itu yang mahu diketengahkan serta melahirkan generasi yang berpengetahuan dan berpegang pada prinsip-prinsip yang digariskan oleh Islam.

Apa-apa pun, jom jap layan gambar-gambar di bawah...

Ni pulak gambar saya dengan IK. Okey gak bila dah diubah jadi seperti lukisan bila guna Photoscape.

Pada mulanya kami takdelah ingat nak amik gambar dengan IK. Tapi, oleh kerana ramai benar orang excited bergambar dengannya, alih-alih kami pun berjangkit. Kihkihkih... Ni gambar hubby saya dengan dia.
Yang ni pulak gambar suasana selepas setengah jam seminar habis. Kat depan tu, crowd yang dok nak amik gambar dengan IK. Ni pun dah kira separuh beransur.

p/s: Jika inginkan buku-buku, cd, vcd dan cenderahati terbitan telaga biru sdn bhd, bolehlah lawati e-store saya dan suami di http://www.stormreaders.net/Rudyazmir. (Hehehe... Promote lagi ni...)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...