Assalammualaikum & Salam Sejahtera
Baki labu bawa balik dari Bandung ada lagi, makanya kita try buat tart labu.
Untuk buat tart atau pie labu, labu yang perlu anda gunakan adalah LABU MANIS bukan labu untuk masak sayur. Boleh juga guna puri labu dalam tin.
Untuk tart shells tu, saya beli yang dah siap (senang skit kerja). Tart ini sedap dimakan sejuk2 dan enak juga diletakkan whipping cream.
Bahan:
2 cawan puri labu
50 tart shell
3 biji telur
1/2 cawan gula perang
3/4 cawan susu cair (evaporated milk)
1/2 sudu kecil serbuk kayu manis
1 sudu kecil parutan halia
1/4 sudu kecil garam
Penyediaan:
1. Panaskan oven pada 185°c. Alaskan tray dengan baking sheet. Ketepikan.
2. Dalam satu mangkuk besar, masukkan puri labu & telur. Kacau hingga mesra. Kemudian, masukkan gula perang. Kacau lagi hingga mesra.
Puri Labu. Labu dibakar & dihancurkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan