Assalammualaikum & Salam Sejahtera. Jagung dan kelapa parut, menu kudapan mak mertua buat untuk anak cucunya. Menu ringkas yang sentiasa dinantik-nanti bila musim jagung datang.
Jagung ni saya beli di Taiping. Punyalah murah, RM10 dapat 10-12 tongkol, makanya kami beli 2 plastik. Puas hati makan lepas tu.
Untuk yang nak try, boleh cuba.
Bahan:
6 tongkol jagung direbus empuk
1 biji kelapa parut (ambil putih sahaja)
1/2 sudu kecil garam
1 sudu besar gula
Penyediaan:
1. Potong jagung dari tongkolnya. Masukkan dalam satu mangkuk besar. Masukkan pula kelapa parut, gula & garam. Gaul mesra & siap. Enak dimakan jagung dan kelapa parut ini begitu sahaja sama atau sejuk-sejuk.
Bahan:
6 tongkol jagung direbus empuk
1 biji kelapa parut (ambil putih sahaja)
1/2 sudu kecil garam
1 sudu besar gula
Penyediaan:
1. Potong jagung dari tongkolnya. Masukkan dalam satu mangkuk besar. Masukkan pula kelapa parut, gula & garam. Gaul mesra & siap. Enak dimakan jagung dan kelapa parut ini begitu sahaja sama atau sejuk-sejuk.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan