Assalammualaikum & Salam Sejahtera.
Chicken popcorn atau popcorn chicken atau ayam popcorn ini sesuai dimakan dengan pelbagai cara menu masakan.
Enak dikudap-kudap depan TV, letak dalam spaghetti ataupun buat sandwich yang paling best.
Bahan:
2 ketul daging ayam tanpa tulang dihiris dadu
1 biji telur
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu kecil lada sulah
1 sudu kecil lada hitam
1 sudu kecil garam
Minyak untuk menggoreng
Penyediaan:
1. Dalam satu mangkuk campurkan tepung dengan lada sulah, lada hitam & garam. Gaul mesra.
2.Panaskan minyak dalam kuali guna api sederhana.
3. Masukkan 3-5 ketul hirisan ayam dalam tepung & kemudian masukkan dalam telur & kemudian sadurkan kembali dengan tepung. Selepas goreng hingga keemasan. Selepas masak, toskan & siap.
1. Dalam satu mangkuk campurkan tepung dengan lada sulah, lada hitam & garam. Gaul mesra.
2.Panaskan minyak dalam kuali guna api sederhana.
3. Masukkan 3-5 ketul hirisan ayam dalam tepung & kemudian masukkan dalam telur & kemudian sadurkan kembali dengan tepung. Selepas goreng hingga keemasan. Selepas masak, toskan & siap.
Happy cooking
Tiada ulasan:
Catat Ulasan