Firman Allah: (لقد كان لكم في رسول الله أسوة حسنة) (maksudnya: Sesungguhnya bagi kamu pada Rasulullah itu contoh yang baik).
DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENGASIHANI

Ahad, 27 Oktober 2019

Rak buku yang kemas dan cantik.


Assalammualaikum & Salam Sejahtera.

Dah sebulan lebih saya tak update di blog. Agak sibuk sedikit kerana rumah under renovation so nak update masakan atau apa sahaja agak sukar. Alhamdulillah sekarang semua dah settle. Dan antara kelengkapan yang kami add-on untuk reno ni, kami request untuk customize rak buku. Yang ini tetiba encik hubby tanya, nak tak rak buku? Dah tentu akak angguk aje dek non, hehe...

Setelah digodek-godek gambar window bench & rak buku di Instagram & Pinterest, makanya dapatlah satu gambar (tengok gambar last sekali). Suami tunjukkan pada kontraktor rumah & dia berikan kami 2 quotation. Pilih mana berkenan & selaras dengan bajet. Dan Alhamdulillah ini hasilnya setelah direalisasi.

Meskipun ada masalah ketika pemasangan di mana bim rumah kami senget katanya, namun pekerja perabot dapat settlekan masalah. Mereka siap bawa gergaji khas untuk potong sedikit kayu untuk merapikan kayu almari. Makanya pemasangan mengambil masa hampir 4 jam.

Jika anda berminat untuk customise/tempah khas rak buku, almari baju, almari dapur, rak kasut dan lain-lain, boleh cari mana-mana contoh yang sesuai di Pinterest atau Instagram & WhatsApp/hubungi Encik Razep di 012-6219088. Dia akan berikan 2 quotation untuk harga (berdasarkan jenis material/kayu yang sesuai dengan bajet anda).Nampak tak ruang di atas sebelah kanan? Di situ, bila letakkan almari buku, ia bergoyang & senget jadinya. Maka pemotongan sedikit kayu diperlukan. Mereka juga sendal kayu lain di kiri kanan dinding agar almari tidak bergoyang & terletak cantik. 


Setelah dirapikan & dikemaskan.  

Ini contoh gambar di Pinterest yang diambil untuk rujukan. Jika ruang di area tingkap anda kecil, boleh aje buat. Just search di Pinterest gambar window bench atau bookshelf in small area, maka akan keluar gambar-gambar yang menarik untuk anda pilih :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...